Legionella preventie

Legionella is een bacterie die de veteranenziekte of legionellagriep veroorzaakt. De ziekte kan ontstaan wanneer mensen de bacterie inademen, bijvoorbeeld door een legionella besmetting in een douche of via een sproei-installatie.

De meeste bedrijven weten het inmiddels wel: sinds enige tijd onderwerpen waterleidingbedrijven zakelijke installaties aan een periodieke keuring, om besmetting met de legionellabacterie te voorkomen. Hierbij nemen ze met name keerkleppen en beluchting in de waterleiding onder de loep. Keerkleppen zijn kleppen in de tapwaterinstallatie die ervoor zorgen dat het water maar 1 kant op kan stromen, zodat er geen vervuild water terug de tapwaterinstallatie in kan lopen.

Voldoet de waterleidinginstallatie niet, dan heeft u twee maanden de tijd om alles in orde te maken. Joris Beentjes installatietechniek heeft de kennis en ervaring in huis om uw installatie aan te passen aan alle actuele eisen. Zodat u de controles van het waterleidingbedrijf met een gerust hart tegemoet kunt zien.